Sefa SAKA | sefa.saka@gmail.com | Trabzon loading
Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

BUZLU MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. olarak bini aşan çalışanı, 300 e yakın bilet satış noktası ve onlarca şehiriçi servis araçlarıyla yolculuk anlayışını değiştiren Buzlu Turizm Turizm’in temel hizmet ilkesi “Gelecek, Taşıyoruz”. BUZLU MOTORLU ARAÇLAR TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ. olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve güvenliğine de azami özen göstermekteyiz. Bu kapsamda, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında Veri Sorumlusu olarak sizleri en şeffaf şekilde aydınlatmak ve bilgilendirmek isteriz.

İşleme Amacı

Kişisel verileriniz, BUZLU TURİZM tarafından siz değerli müşterilerimize en iyi hizmeti sunulabilmeyi sağlamak amacıyla,

  • Biletleme ve rezervasyon bilgilerinizi,
  • Adınız, Soyadınız, telefonunuz ile kimlik bilgilerinizi,
  • Seyahat ve güzergâh bilgilerinizi,
  • Biletleme ve rezervasyon detaylarınızı,
  • Faturalama ve ödeme araçlarına ilişkin bilgilerinizi,
  • Çağrı merkezimiz vasıtasıyla toplanan ses kayıtlarınızı,
  • Güvenlik amacıyla toplanan kamera/video/fotoğraf kayıtlarınızı,
  • Kazalara ilişkin hukuki sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere toplanan sağlık verilerinizi,
  • Ödeme yapmaya ve iade almaya ilişkin bilgilerinizi,
  • Ürün ve hizmetlere ilişkin talep ve şikâyetleriniz kapsamında çalışanlarımıza iletmiş olduğunuz bilgilerinizi,
  • İnternet sitemiz, mobil uygulamalarımız ve diğer iletişim kanallarımızı kullanımınıza ait bilgilerinizi,
  • İnternet sitemiz kullanıcıları için, bilgisayar/donanım ve bağlantı bilgileri, sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfaya gelen ve gidilen trafik bilgileri, ad data/reklam yayınları ile ilgili veriler, IP adresleri ve standart web log bilgisi/standart web günlüğü bilgileri dahil, sitemizi ziyaret etmenizden, hizmetlerimizi kullanmanızdan, içerik ve reklamlarımız ile etkileşiminizden doğan diğer bilgiler;
  • BUZLU TURİZM için gerekli operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi,
  • BUZLU TURİZM tarafından ticari kararların verilmesi, uygulanması ve gerçekleştirilmesi konusunda gerekli adımların atılması,
  • İş ilişkisi kurduğumuz kişilerin ve BUZLU TURİZM’in bu ilişkilerden kaynaklı hukuki emniyetinin sağlanması,
  • BUZLU TURİZM tarafından düzenlenen organizasyonların gerçekleştirilmesi amaçlarıyla Kanun’un 5 ve 6. maddeleri uyarınca işlenmektedir.


Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Kişisel verileriniz, işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlar dahilinde Kanun’un 8 ve 9. maddeleri uyarınca, iş ortaklarıyla, çalışanlarıyla, hizmet sağlayıcılarıyla (bulut bilişim ve diğer bilişim hizmetleri sağlayan şirketler ve danışmanlar dahil olmak üzere) ve acenteleriyle ve acenteliği yapılan şirketlerle, Hissedarlar ve iştirakleriyle, yürürlükteki kanunlar gereği yurtiçi ve yurtdışında yetkili idari kuruluşlar ve yasal zorunluluklar doğrultusunda, diğer ilgili kişi ve kuruluşlarla, kamu güvenliğinin sağlanması ve yürürlükteki yasal düzenlemelerden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacı ile, bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcılarına, yazılım hizmetleri ve diğer dış kaynak hizmet sağlayıcılarına, barındırma hizmet sağlayıcılarına, kargo ve lojistik şirketlerine, hukuk bürolarına, şikayet yönetimi ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin yazılım şirketlerine, ajanslara, danışmanlık şirketlerine, sosyal medya mecralarına, hissedarlarımıza, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarılabilecektir. BUZLU TURİZM, kullanıcı bilgilerinizi reklam hedeflemesi amacıyla, Google Müşteri Eşleştirme (Google Customer Match) ve Facebook Özel Hedef Kitle (Facebook Custom Audiences) hizmetlerini kullanmak suretiyle Google ve/veya Facebook,Twitter,Instagram, Snapchat ile paylaşabilir. Google Müşteri Eşleştirme hizmeti, BUZLU TURİZM’in Google’ın reklam ağı (örneğin, Arama, Gmail ve YouTube) üzerinden hedefleme yapılmak suretiyle size ulaşılmasına ve size özel sunulan pazarlama mesajlarını görmeniz için kullanıcı bilgilerinizi kullanmasına olanak tanımaktadır. Google kullanıcıları, Google reklam ayarlarında Müşteri Eşleştirme reklamları dahil olmak üzere Google hizmetlerinde gördükleri reklamları kontrol edebilmektedirler. Buradan detaylı olarak nasıl reklam ayarlarını kapatacağınızı görebilirsiniz. Facebook Özel Hedef Kitle hizmeti kapsamında BUZLU TURİZM, hedefleme yapılmak suretiyle Facebook ve/veya Facebook’un sahip olduğu diğer uygulamalar üzerinden size reklam ve kampanyalar sunabilir. Buradan detaylı olarak reklam tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi görebilirsiniz. BUZLU TURİZM web sitesi Google Analystics kullanmaktadır. Google Analytics’ten aldığımız veriler web sitemizi siz müşterilerimizin tercihlerine göre optimize etmemizi sağlamaktadır. IP adresinizin de dahil olduğu bu veriler Google tarafından ABD’deki sunucularda barındırılmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen Google’ın gizlilik politikasını inceleyin.
Web sitemiz çerezleri kullanmaktadır. “Çerez” tarayıcınıza gönderilebilen bir veridir. Tarayıcınız belirlediğiniz seçenekler doğrultusunda çerezleri sisteminizde saklayabilir. Çerezler işletim sisteminiz, tarayıcı tipiniz, IP adresiniz vb. bilgileri toplar. Böylece web sitemizin barındığı sunucu tarayıcınızı ve daha önce ziyaret ettiğiniz sayfaları takip edebilir, bununla birlikte çerezler, örneğin, daha önce sepetinize eklediğiniz bir hizmeti/ürünü sonraki ziyaretlerinizde size gösterebilmemizi sağlar. Genel olarak internet tarayıcıları, çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Tarayıcılar, çerezleri engelleyecek veya cihaza çerez gönderildiğinde kullanıcıya uyarı verecek şekilde ayarlanabilir. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının yardım menüsüne bakılabilir. İnternet tarayıcınızdaki ayarları değiştirerek çerezleri kabul veya reddetme imkanına sahipsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl değiştireceğinizi ya da çerezleri nasıl sileceğinizi öğrenmek için lütfen tarayıcınızın yönergelerine bakınız.

Rızaya Tabi İşlemeler

Ayrıca rıza göstermeniz halinde, size ait kişisel bilgileriniz, sizin verdiğiniz onay doğrultusunda kampanya bildirimleri, yeni ürün duyuruları ve çapraz alışveriş fırsatlarının paylaşılması amacı dahil olmak üzere ürün ve/veya hizmetlerin tanıtımı, promosyonu, size özel kampanya, reklam, hedefleme, analiz vs. gibi amaçlarla işlenebilecek, saklanabilecek ve bu kapsamda hizmet alınan üçüncü kişiler dahil BUZLU TURİZM ile, Şirket’in iş ortakları ve tedarikçileri ile hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişileriyle paylaşılabilecektir.

Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, BUZLU TURİZM tarafından işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla kullanılmak üzere her türlü yazılı, sözlü, elektronik ortamlardan otomatik olan ya da olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir. Kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

BUZLU TURİZM, kişisel verileri işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçların ve ilgili mevzuatın gerektirdiği süre boyunca saklayacaktır. Buna ek olarak, BUZLU TURİZM, veri sahibi ile arasında doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

Veri Güvenliğine İlişkin Önlem ve Taahhütler

BUZLU TURİZM,

  • kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini,
  • kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve
  • kişisel verilerin muhafazasını

sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı, gerekli denetimleri yaptırmayı taahhüt eder. BUZLU TURİZM elde ettiği kişisel verileri işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni ile ilgili yasal mevzuata aykırı olarak başkasına açıklamayacak ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır

Kanun Kapsamındaki Haklarınız

Kanun’un 11. maddesi uyarınca, veri sahipleri olarak;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz.


Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, kişisel veri sahipleri olarak yazılı bir şekilde “Şarhöyük Mah. Adaçal Sk. No:8 Tepebaşı/ESKİŞEHİR” adresine yazılı olarak, buzlumotorlu araclar@hs03.kep.tr adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da varsa Buzlu Turizm’e daha önceden bildirdiğiniz ve Buzlu Turizm sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi aracılığı ile muhasebe@buzlu.com.tr adresine iletilmesi halinde 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Veri Sahibi tarafından iletilen taleplerde, veri sahibinin adı, soyadı, başvuru yazılı ise imzası, TC kimlik numarası ya da yabancı ise uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası, tebligata esas yerleşim yeri veya iş adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası ve talep konusu bulunması zorunludur. Başvuruya verilecek yanıtın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise Buzlu Turizim, talepte bulunan Veri Sahibi’nden kayıt ortamının maliyeti tutarında ücret talep edebilir.

Metindeki Değişiklikler

BUZLU TURİZM, işbu Metin’de yer alan hükümleri dilediği zaman yayımlamak suretiyle değiştirebilir. BUZLU TURİZM’in değişiklik yaptığı hükümler yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.


Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni'ne erişmek için tıklayın